Снимка: БГНЕС
fallback

От 10 до 17 август партиите и коалициите ще подават заявления за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., реши Централната избирателна комисия (ЦИК) на свое заседание.   

Според Изборния кодекс, за да участват в изборите, партиите и коалициите трябва да подадат заявление за регистрация и да представят списък с имената, единния граждански номер и саморъчния подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията им.

Заявлението трябва да бъде придружено от удостоверение за актуално правно състояние към датата на насрочване на изборите, образец от подписа на представляващия партията, образец от печата на партията, банков документ за внесен депозит, удостоверение за банкова сметка, по която ще се обслужва предизборната кампания, както и удостоверение от Сметната палата за внесени финансови отчети на партията за всяка от последните три години, а за новорегистрираните партии - от датата на съдебната им регистрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Има си хас.Не съм очаквал нищо друго от сикаджиите,пардон-цикаджиите.Но няма страшно.И преди се явиха с Волт.Това е още един аргумент да се гласува за тях!

6

Анонимен

преди 1 година

Е сега Кирчо и Кокорчо какво ще правят като не са кадърни една партия да регистрират. е търсят мандатоносител под наем

5

Слънцето

преди 1 година

Няма нормален човек да регистрира партия. Само поръчки, само далавери, само уговорки. Който и да е там...няма значение.

fallback