Снимка: архив, БГНЕС

Американски медии публикуваха първоначалните токсикологични доклади, свързани със смъртта на певеца Лиъм Пейн, според които той е употребил множество наркотици в нощта, преди да почине, предаде АФП.

Още по темата
Бившият изпълнител от „Уан дайрекшън“ почина миналата седмица, когато падна от балкона на хотел в столицата на Аржентина. Според Ей Би Си нюз (ABC News) и Ти Ем Зи (TMZ) частичната аутопсия е показала наличието на „розов кокаин“ в тялото на Пейн. Това е смес от наркотици, съдържаща по-специално метамфетамин, кетамин и MDMA или екстази. Открити са също крек и бензодиазепини. Според Ей Би Си нюз в хотелската стая, в която 31-годишният изпълнител е бил отседнал в Буенос Айрес, е открита и „импровизирана алуминиева тръба“.

Резултатите от аутопсията показват, че по време на падането е бил сам и че е „имал епизод на пристрастяване към наркотици“, както вече обясни аржентинската прокуратура. Певецът е претърпял „множество травми“, както и „вътрешни и външни кръвоизливи“, свързани с падането, което е причинило смъртта му. Миналата седмица аржентинският вестник „Кларин“ (Clarin) публикува снимки от хотелската стая на Пейн, на които се вижда бял прах на масата, до лист алуминиево фолио и запалка, както и телевизор със счупен екран. Прокуратурата съобщи, че в спалнята са открити вещества, които изглеждат като „наркотици и алкохолни напитки“, както и счупени мебели и други предмети.

Служител на хотел, заподозрян, че е доставил наркотици на Пейн в деня на смъртта му, е разпитан от властите, но все още не е арестуван или обвинен, съобщи местната полиция за Ей Би Си нюз.

През 2010 г. Лиъм Пейн се прочу като част от момчешката поп група „Уан дайрекшън“, която беше създадена през 2010 г. след участие в британската версия на музикалния формат „Екс фактор“ и се превърна в една от най-печелившите в света. Групата се разпадна през 2016 г., тъй като членовете ѝ преследваха различни проекти, включително солови кариери.

Певецът е говорил открито за трудностите, които е срещнал по пътя на славата, както и за проблемите си с алкохола. През 2023 г. той разкри, че е прекарал известно време в център за рехабилитация. Бившата му партньорка, певицата Черил Туиди, призова в петък да се уважава достойнството му и осъди „статиите, изпълнени с омраза и медийната експлоатация“ относно смъртта на Пейн, които причиняват „допълнителна вреда на всички, които скърбят в момента“. Двойката има син, който сега е на седем години.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase