Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 80 г хляб
  • прясно мляко за накисване на хляба
  • 800 г телешка кайма
  • 30 г настъргано сирене Grana Padano
  • сол и черен пипер на вкус
  • няколко пресни листа босилек
  • За соса:
  • 700 г обелени домати от консерва или 700 мл доматен сос
  • 1 малка глава лук
  • 1-2 стрити скилидки чесън

Приготвяне:

  • В купа комбинирайте накиснатия хляб и каймата.
  • Добавете към тях настърганото сирене, сол, черен пипер и нарязания босилек.
  • Омесете хубаво каймата и я оставете да си „почине“ докато приготвяте соса.
  • В дълбок тиган загрейте зехтина.
  • Добавете в него нарязания лук.
  • Когато се задуши леко може да добавите доматите/соса и чесъна.
  • Овкусете с малко сол.
  • От каймата оформете малки кюфтенца, които леко оваляйте в брашно.
  • Добавете ги към соса и гответе до готовност.
  • Сервирайте с картофено пюре или гарнитура по ваш избор.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Дейвид

преди 8 часа

Мише-3кила Телешки врат или бонфиле, 600гр. много мазно Свинско месо смилаш заедно за кюфтенца. 2 пакета Джоджен 2 пакета Чубрица,1.5брпакети чер пипер, 3 скилидки чесън ситно надробени ,1 връзка магданоз ситно нарязана ,4 филии сух хляб накиснат в вода /без корите/2 едри глави крумид лук ситно нарязан ,2бр картофа финно смлени 4 бр яйца за спойка. и 1 чаена лъжица Сода бикарбонат. Мачкаш добре 12мин. с измити голи ръчички .Оформяш топки кюфтенца панираш в брашно и пържиш до златисто.

2

Муахаха

преди 9 часа

Кайма - Ям - само ако Аз съм Я Млял!

1

Анонимен

преди 10 часа

Прясно мляко, кайма и сирене на едно място... Стомахът вместо да хранисмила ще получи 0рг***зъм от тази комбинация!! А последствията... Те са си за вас :)

fallback