Продукти:
- 80 г хляб
- прясно мляко за накисване на хляба
- 800 г телешка кайма
- 30 г настъргано сирене Grana Padano
- сол и черен пипер на вкус
- няколко пресни листа босилек
- За соса:
- 700 г обелени домати от консерва или 700 мл доматен сос
- 1 малка глава лук
- 1-2 стрити скилидки чесън
Приготвяне:
- В купа комбинирайте накиснатия хляб и каймата.
- Добавете към тях настърганото сирене, сол, черен пипер и нарязания босилек.
- Омесете хубаво каймата и я оставете да си „почине“ докато приготвяте соса.
- В дълбок тиган загрейте зехтина.
- Добавете в него нарязания лук.
- Когато се задуши леко може да добавите доматите/соса и чесъна.
- Овкусете с малко сол.
- От каймата оформете малки кюфтенца, които леко оваляйте в брашно.
- Добавете ги към соса и гответе до готовност.
- Сервирайте с картофено пюре или гарнитура по ваш избор.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Дейвид
преди 8 часаМише-3кила Телешки врат или бонфиле, 600гр. много мазно Свинско месо смилаш заедно за кюфтенца. 2 пакета Джоджен 2 пакета Чубрица,1.5брпакети чер пипер, 3 скилидки чесън ситно надробени ,1 връзка магданоз ситно нарязана ,4 филии сух хляб накиснат в вода /без корите/2 едри глави крумид лук ситно нарязан ,2бр картофа финно смлени 4 бр яйца за спойка. и 1 чаена лъжица Сода бикарбонат. Мачкаш добре 12мин. с измити голи ръчички .Оформяш топки кюфтенца панираш в брашно и пържиш до златисто.
2
Муахаха
преди 9 часаКайма - Ям - само ако Аз съм Я Млял!
1
Анонимен
преди 10 часаПрясно мляко, кайма и сирене на едно място... Стомахът вместо да хранисмила ще получи 0рг***зъм от тази комбинация!! А последствията... Те са си за вас :)