Снимка: Istock

Продукти:

  • 80 г хляб
  • прясно мляко за накисване на хляба
  • 800 г телешка кайма
  • 30 г настъргано сирене Grana Padano
  • сол и черен пипер на вкус
  • няколко пресни листа босилек
  • За соса:
  • 700 г обелени домати от консерва или 700 мл доматен сос
  • 1 малка глава лук
  • 1-2 стрити скилидки чесън

Приготвяне:

  • В купа комбинирайте накиснатия хляб и каймата.
  • Добавете към тях настърганото сирене, сол, черен пипер и нарязания босилек.
  • Омесете хубаво каймата и я оставете да си „почине“ докато приготвяте соса.
  • В дълбок тиган загрейте зехтина.
  • Добавете в него нарязания лук.
  • Когато се задуши леко може да добавите доматите/соса и чесъна.
  • Овкусете с малко сол.
  • От каймата оформете малки кюфтенца, които леко оваляйте в брашно.
  • Добавете ги към соса и гответе до готовност.
  • Сервирайте с картофено пюре или гарнитура по ваш избор.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase