Снимка: Istock

Продукти:

  • 250 г бекон
  • 1 средно голяма глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък селъри
  • 3 големи сладки картофа
  • 3 стръка прясна мащерка или 1/2 ч.л. сушена
  • 5-6 чаши домашен бульон
  • 400 мл кокосово мляко – предварително разклатено
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Обелете картофите и ги нарежете на не много големи парчета.
  • В дълбока тенджера загрейте зехтина.
  • Добавете в него нарязания бекон.
  • Когато стане златистокафяв може да го извадите в чиния.
  • В мазнината от него задушете нарязаните лук, чесън, селъри.
  • Добавете картофите, мащерката и бульона.
  • Когато картофите са сварени може да овкусите със сол и черен пипер.
  • Пасирайте супата и добавете кокосовото мляко.
  • Разбъркайте добре и сервирайте.
  • Върху всяка порция супа добавете малко от бекона.

Източник: Кулинарна рубрика на Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase