Снимка: Istock

Ако искате да освежите спалнята, но бюджетът ви е оскъден, не бързайте да се отчайвате. Бъдете далновидни и почерпете малко вдъхновение от експертите. Вижте в следващите редове как да реновирате спалнята си почти без пари:

Дайте нов живот на старите дървени мебели

Намерете мебели с добро качество, които не са в правилния нюанс за вашата стая. След това отделете време, превръщайки ги в предмети, които ще запазите завинаги.

„Кафявите дървени мебели често са наистина добре направени, но не толкова популярни в наши дни, така че можете да спечелите, тъй като ще откриете някои страхотни сделки“, казва Ейми Уолдън, експерт по холистични интериори и основател на Thrive By Design. Потърсете някои находки ретро или втора употреба. Опитайте да потърсите такива мебели в специализирани магазини или продажби на антики. Използвайте боя, за да ги освежите и променете цвета, за да отговаря на вашата цветова схема.

Инвестирайте в ново спално бельо

„Един прост и рентабилен начин да създадете изцяло нов облик и усещане за вашата спалня е красиво ново спално бельо“, казва Бет Люин, мениджър на дизайнерско студио в Portfolio Home. „Леглото е централната точка на всяка спалня. Така че простото освежаване и рестайлинг с ново покривало за завивка и калъфки за възглавници помага да се достигне изящна визия. Тя може да трансформира интериорния декор, без да се налага да пръскате много пари. Ще платите различно, в зависимост от тъканта и качеството – и винаги си струва да изчакате разпродажбите. Сложете няколко декоративни възглавници и разкошни покривки за легла.

Източник: 6 идеи да освежим спалнята с малко пари 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase