Снимка: Istock

Ако връзката с любимия ви човек е прераснала в брак, вероятно ви се иска да останете щастливи завинаги. Има някои много важни практики, които можете да възприемете и които ще ви помогнат да имате по-щастлив брак с всеки изминал ден. Бракът наистина може да става все по-добър с времето, стига да знаете кои са важните неща, които да практикувате. Много често нещастието в брака, усещането за несподеленост, свикването с партньора и приемането на любовта за даденост са сред нещата, които влошават отношенията и съсипват брака. За да успеете да съхраните брака си и да го правите все по-щастлив с всеки изминал ден, трябва да се постараете чрез някои практики, които ще ви помогнат да успеете.

Кои са важните практики, които правят брака по-щастлив всеки ден?

1. Любовта е избор, не чувство.

Една от най-важните практики за щастлив брак е осъзнаването, че любовта е избор, а не чувство. Колкото и прагматично, а не романтично да звучи това, трябва да го приемете. Тук много експерти твърдят, че изборът да се борите и да усъвършенствате връзката си е много по-важно от това просто да оставите любовта си на течението. Любовта първоначално наистина е чувство, но за да я съхраните и за да направите брака си по-щастлив с времето, трябва да подхождате към нея като към избор. Избор да се борите за любовта, избор да я правите по-силна всеки ден, избор да я подхранвате и да правите компромиси със себе си заради нея.

2. Не е нужно да казвате всичко, което мислите или чувствате.

За да имате по-щастлив брак е много важно да не бързате да казвате всичко, което ви дойде наум. Това важи най-вече за негативните емоции, мисли и чувства, породени от конфликти и неразбирателства. Правилото да преброите до 10, преди да казвате каквото и да било е от огромно значение за връзката ви. Да премълчите, когато това е нужно няма нищо общо с пазенето на тайни и криенето на важни неща от съпруга ви. Прибързването в изказванията може да предизвика нараняване, отдалечаване, излишно напрежение в брака. За да го съхраните здрав и да го направите по-щастлив с времето, не казвайте всичко, което мислите.

Източник: 5 важни практики за щастлив брак всеки ден 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase