fallback

Атаката на МОСАД в Ливан доведе до спекулации, че Третата световна война може да е на хоризонта. Уоки-токита, слънчеви панели и устройства за разпознаване на пръстови отпечатъци, използвани от бойци на Хизбула, бяха детонирани, убивайки най-малко 37 души и ранявайки стотици хора, включително опечалени на погребение, съобщиха свидетели и източници за сигурност.

Тази втора вълна от кръвопролития идва ден след като хиляди експлодиращи пейджъри, използвани от групата, оставиха почти 3000 ранени и дузина убити, включително цивилни и деца.

Някои хора, загрижени за перспективата за световна война и искат да знаят къде биха били най-безопасните страни по света, ако избухне война.

И така, кои са най-безопасните страни, в които да се намирате, ако Третата световна война наистина се състои?

Антарктика

Списъкът започва с местоположение, което не е държава, а голям континент.

Въпреки че Антарктида може да е известна със своя екстремен туризъм, красиви пейзажи и леден терен, е малко вероятно да бъде посещавана от много хора в евентуален случай на Трета световна война поради местоположението си като най-южната точка на планетата.

Аржентина

Аржентина е имала история на участие в конфликти, по-специално сблъсък с Обединеното кралство за суверенитета на Фолкландските острови през 1982 г. Но южноамериканската страна се оказа най-вероятното място за оцеляване след ядрена война.

Проучванията са установили, че пускането на 100 ядрени бомби може да освободи толкова много дим, че слънцето да се блокира, което ще доведе до глад и провал на реколтата. В резултат на това Аржентина би била добро място, благодарение на изобилието си от устойчиви култури, като пшеница.

Бутан

След като се присъедини към ООН на 21 септември 1971 г., Бутан се обяви за неутрален по отношение на всеки конфликт.

Тази позиция означава, че често се класира високо в Глобалния индекс на мира.

Комбинирането на факта, че няма излаз на море с множеството си планински региони, означава, че Бутан ще бъде особено безопасен, ако някога избухне Трета световна война.

Чили

Следващата в списъка е страната с най-дългата брегова ивица в света, която обхваща общо 6435 км, което означава, че ще обхваща разстоянието между Москва и Мадрид.

Подобно на своя съсед Аржентина, Чили е благословен с разнообразие от различни култури и природни ресурси.

Неговото ниво на развитие също е може би най-напредналото в Южна Америка. Така че, въпреки че може да се почувствате изолирани, неговото ниво на инфраструктура и достъп до модерни технологии означава, че това може да бъде идеалното място, ако настъпи Трета световна война.

Фиджи

За всеки, който би искал да бъде в отдалечена страна при избухването на войната, Фиджи е най-подходящото място. Островната държава - разположена в югозападната част на Тихия океан - е на около 2700 мили от най-близката си страна, която е Австралия.

Това, заедно с потенциалната липса на военна стратегия, тъй като в армията на Хиджи има само 6000 души, означава, че тя се класира високо и в Глобалния индекс на мира.

С голяма част от територия, която е заета с гъсти гори, както и изобилие от минерали и риба, Фиджи може да бъде идеалното място да бъдете по време на Третата световна война.

Гренландия

Остров Гренландия, който принадлежи на Дания, е най-големият остров в света.

Известно е, че Гренландия е отдалечена, планинска и политически неутрална, което я прави идеална точка за убежище при извънредни ситуации. Тя също така има приблизително население от 56 000 души, което означава, че е малко вероятно да бъде атакуван от някоя глобална суперсила.

Исландия

Исландия последователно оглавява глобалния индекс на мира, спечелвайки си репутация на една от най-мирните страни в света.

Освен че е особено отдалечена, Исландия няма да има нужда да се притеснява от зависимостта си от други страни за ресурси, благодарение на наличието на запаси от прясна вода, морски ресурси и възобновяеми енергийни източници.

Индонезия

Подобно на други в списъка, Индонезия е включена благодарение на типично неутралната си позиция по политически въпроси по целия свят. През 1948 г. първият президент на страната, Ахмед Сукарно, въвежда термина "свободен и активен", за да обозначи тяхната външна политика.

Това се отнася до факта, че те действат независимо в международните дела и са най-загрижени за създаването на световен мир.

Нова Зеландия

Нова Зеландия се нарежда на второ място в Глобалния индекс на мира и отдавна е учудвана заради безпартийната си позиция по отношение на конфликтите. Ако все пак бъде атакувана, планинският терен на страната предлага на нейните граждани перфектната защита.

Южна Африка

Южна Африка печели място благодарение на това, че е дом на множество източници на храни, заедно с изобилие от плодородна земя и прясна вода.

Модерната инфраструктура на страната също може да увеличи шансовете ви за оцеляване, ако се случи Трета световна война.

Швейцария

От всички страни по света, Швейцария може би е страната, която се асоциира изключително и най-лесно с политическия неутралитет.

Страната е известна със своята твърда позиция – или липсата на такава – по въпроси, касаещи международната политика от близо 200 години, и е добре защитена от планинския си терен, география без излаз на море и множество ядрени убежища.

Тувалу

По-рано известен като островите Елис, Тувалу се намира в Тихия океан, приблизително по средата между Хавай и Австралия.

Изключително малкото население от само 11 000 жители означава, че инфраструктурата е оскъдна в сравнение с водещите западни нации.

Тъй като природните ресурси също са ниски в Тувалу, изглежда, че е нежелана цел в потенциалния случай на Трета световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 24 минути

Островите Галапагос, и Фиджи,имат подводни пещери

87

Точно песента

преди 34 минути

Луда по тебе на Камелия е велика и не е чалга!А попфолк иначе принципно не обичам чалга но си има хубави песни които харесвам.С смисъл и съдържание повече от на Орлин горанов Веско Маринов Лили Иванова и сякакви други соц *** лу ци!Поздравявам всички *** лу ци в държавата с песента на Камелия -Луда по Тебе!Яйде пушете ми курац пи 4ки!

86

ДЖОКОВИЧ

преди 37 минути

Лууудаааа по тебеееее.Какваааа магиииия с мееене ти направииии че немогааааа аз да ге забравяяяяя

fallback