Снимка БГНЕС

Дебютният албум на групата "Оейзис", озаглавен Definitely, Maybe, се завърна на върха на британската класация. Това става точно 30 години след издаването му, предадоха Ройтерс и АФП.

Това се случва, след като Ноел и Лиъм Галахър обявиха, че ще се съберат отново за серия от концерти през следващата година и предизвикаха силно вълнение сред почитателите си, предаде БТА.

Когато излезе през 1994 г., Definitely, Maybe стигна директно до първата позиция в чарта. Сега отново е на върха, подкрепен от луксозно издание по случай 30-ата му годишнина.

От компанията, която съставя британските класации, заявиха, че интересът към Definitely, Maybe е довел до "408% ръст на седмична база", а продукцията на "Оейзис" оглавява подреждането за винилови албуми, като повече от половината от седмичния резултат е в резултат на продажбата на албума на този носител, отбелязва Ройтерс.

Групата заема също трето и четвърто място в тазседмичната британска класация за албуми с компилацията Time Flies... (1994-2009) и с (What's The Story) Morning Glory?", издаден през 1996 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase