Снимка фейсбук Антония Първанова

Златният ни медалист от олимпиадата в Париж - роденият в Украйна Семен Новиков, е сред участниците във фолклорния фестивал в Жеравна. Над 25 хиляди се събраха там от петък в автентични носии, каквото е условието към гостите на събора.  Борецът се показа също с носия - със зелен елек и червен пояс.

Присъствието на шампиона разкри бившата депутатка в националния и европейския парламент от НДСВ Антония Първанова. "Открихме Фестивала в Жеравна - невероятен празник на българския дух и корен. Тук открих и Семен Новиков - олимпийски шампион борба, Париж 2024" , написа тя във фейсбук и качи снимки на Новиков и медала.

"Уникално момче, с много силен дух и изключителна скромност. АДМИРАЦИИ! П.С. Не съм предполагала колко много може да тежи един златен медал, в буквалния и в преносния смисъл", добавя още тя.

След победата му в Париж пък се видя, че натурализираният украинец знае целия текст на българския химн.

И тази година хиляди опънаха палатки, паркираха кемпери и каравани по поляните. Демонстрират се автентични хора и мелодии, както и обичаи, има народни борби, показват се занаяти, а местата за настаняване отсега се резервират за август догодина и вече свършват. Стотици снимки се споделиха в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase