Снимка БГНЕС

Изплува на повърхността информация за годишните заплати на Чарлз Трети и членовете на кралското семейство. данните са публикувани от изданието US Weekly.

Според информацията основният източник на доходи на Чарлз е суверенната субсидия, която се изплаща на годишна база. Става въпрос за сума, равна на 113 милиона долара. Подобни пари се изразходват за поддържане на недвижими имоти, заплати на персонала и други разходи, планирани от Бъкингамския дворец.

Монархът получава средства за лични разходи от херцогство Ланкастър - годишно това носи на Чарлз приблизително 25 милиона долара. В същото време състоянието на владетеля в момента се оценява на 750 милиона долара.

Доходите на сестрата принцеса Ан са в пъти по-малко - от 1971 г. тя е получила само 21 милиона долара.

Освен това по-рано опозореният член на кралското семейство принц Андрю получаваше около 330 хиляди долара годишно. След като беше освободен от кралските задължения, по-малкият брат на Чарлз беше принуден да започне да живее много по-скромно.

Пояснява се, че в този списък по-рано са влизали още Меган Маркъл и принц Хари. От 2020 г. обаче двойката спря да получава пари от бюджета за кралското семейство, пише Стандарт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase