Снимка: Pixabay

За втори пореден месец Япония отчита рекорден брой на туристите, посетили страната. Данните са за месец юли. Слабата йена и периодът на летните ваканции дават тласък на японския туризъм, съобщава Ройтерс.

Броят на чужденците, посетили страната по работа или за удоволствие, миналия месец е достигнал рекордните 3,29 милиона души, след като през юни бе поставен предишният рекорд от 3,14 милиона, по данни на Японската национална туристическа организация (JNTO).

Училищните ваканции в Източна Азия и Европа са допринесли за значително увеличаване на посетителите от тези региони. За годината до юли Япония е посрещната над 21 милиона туристи и е напът да надмине годишния рекорд от 31,9 милиона посетители, който бе поставен през 2019 г., преди пандемията от КОВИД-19 да затвори международните граници. 


Макар йената да повиши курса си напоследък, миналия месец тя поевтиня до 38-годишен минимум спрямо долара, което засили привлекателността на Япония като туристическа дестинация, припомня Ройтерс. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase