Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Италианският премиер Джорджа Мелони изрази специално своята благодарност на спортистите на страната, които на Олимпийските игри спечелиха общо 40 медала, 12 от които златни.

Италиански град привлече вниманието пък с това, че има трима олимпийски шампиони, което е единствен случай в света, предаде кореспондентът на БНР.

Това е град Ронкаделе до град Бреша, област Ломбардия. Има 9 400 жители и трима олимпийски шампиони - Джовани де Дженаро (каяк слалом в бързи води), джудистката Аличе Беланди и Анна Данези - капитан на волейболния отбор. Това направи селището известно в целия свят. Случва се за първи път - едно малко селище да има толкова златни медалисти от Олимпийски игри, като този рекорд е голямата изненада от Игрите в Париж.

Кметът на Ронкаделе Роберто Гропели нареди камбаните да звънят празнично. Той заяви, че "за него е чест да има граждани, доказали се като шампиони в спорта и в живота".

Той уточни, че удовлетворението на хората е огромно и нямат търпение да посрещнат и да празнуват заедно с тримата златни олимпийци този исторически успех.

Ежедневникът „Ил фато куотидиано” е установил, че ако Ронкаделе се впише в официалното класиране по медали, ще заеме 28-о място, изпреварвайки редица големи държави. За медиите Ронкаделе е "Ронкарекорд - световната столица на спорта".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 месец

Като няма басейн, голяма работа! Навсякъде може да се тренира бягане! Даже в София. Още повече извън вонята на големите градове! Има много бегови дисциплини, имам предвид не късите, а дългите дистанции. Там не трябва особена база, иска се хъс. Иначе: в псевдоолимпиадата вече има всевъзможни неща, абсолютно неравностойни като трудност.Например плажен волейбол (двойки)е несравним като умения със стрелба например. Имало и скално катерене. Защо България няма състезания за там? Преди имахме катерачи

17

Анонимен

преди 1 месец

Интелектуалците няма ли да ни обяснят какво означаваха златната *** и китариста с черната качулка на закриването??? Кои беха хората с бинтовани лица около златната ***??? кажете на нас обикновените хора

16

Анонимен

преди 1 месец

Значи карате и *** няма да има, но всички американски *** отщини са в програмата на олимпийските игри. Оказа се освен че има шампион по скейтборд, сърф, БМХ, ръгби и т.н. Имало и състезание по брейк - https://t . me/sanya_florida/19301 Абсолютна нелепица, подаряват още медали на САЩ. Следващата олимпиада са предвидили и танцуване на пилон за мъже. Предполагам че до тогава ще подкрепят домакините и ще вкарат чисто местни спортове като шмъркане на кока и надяждане с хамбургери. Това вече не е олим

fallback