Снимка: Istock

Продукти:

  • 300 г червено зеле
  • 300 г бяло зеле
  • 2 моркова
  • листата на 1 връзка магданоз
  • За дресинга:
  • 1 чаша майонеза
  • 1 чаша кисело мляко
  • сол и черен пипер на вкус
  • сокът на 1 лимон

Приготвяне:

  • Зелето се почиства и се нарязва тънко с нож или с ренде.
  • Морковите също се настъргват фино.
  • Сложете зеленчуците в купа и добавете към тях наситнения магданоз.
  • По желание може да намачкате малко зелето.
  • В отделна купичка комбинирайте съставките за дресинга.
  • Овкусете салатата, разбъркайте добре и сервирайте.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase