Снимка БГНЕС

Българинът Карлас Насар стана олимпийски шампион в родния си град Париж. Той обеща да стане първи дори без да тренира и днес просто помете всички. За да остави всякакви съмнения, постави и световен рекорд - 404 кг в двубоя.

Карлос Насар стана първи в категория до 89 кг само с първия си опит в изтласкването. Той вдигна 213 килограма и така събра двубой от 393. Повечето му съперници вече бяха приключили борбата. След него останаха Джейсън Лопес от Венецуела с 390 кг и Антонио Пицолато от Италия с 384 кг. 

Във втория си опит Карлос закова и 224 килограма, с което подобри собствения си световен рекорд и прати в историята и този в двубоя, като събра 404 кг. Така той стана първият, който минава границата от 400 килограма. Предното постижение бе на китаеца Даин Ли - само 396 кг. 

В изхвърлянето Карлос направи три блестящи опита. В първия той закова 173 кг, а във втория - 177. При третото му излизане вдигна и 180.

Колкото него постигна колумбиецът Лопес, който е световен рекордьор в движение. На 5 килограма от тях остана Марин Робу от Молдова.  

В залата е пълно с българи. Дойдоха и хора от агитката на ЦСКА. Карлос е известен като един от най-запалените привърженици на "червените".

За състезанието дойде президентът на БОК и легенда в леката атлетика Стефка Костадинова и генсекът на комитета Белчо Горанов. Дойде и Христо Стоичков, който е гост на делегацията ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase