Снимка: Pixabay
fallback

Екстремните жеги вече са навсякъде и всеки се справя с тях както може. Температурите остават много високи най-вече в източната част на Китай, където се очаква прекомерната топла вълна да се задържи в провинциите Цзянсу и Чжъцзян, както и във финансовата столица Шанхай, предаде Ройтерс.

В източната и северозападната част на Китай пред температури до 43,9 градуса по Целзий през последните дни бяха изправени провинциите Чжъцзян, Цзянсу, Анхуей, Синцзян и Шанхай, съобщи Китайската централна телевизия.

В събота беше отчетена и исторически висока температура в Ханчжоу 41, 9 градуса по Целзий, а прогнозата е да се затопля още.

Много райони около делтата на река Яндзъ могат да очакват горещо време над 37 градуса по Целзий през следващите дни, след като дневните максимални температури в седем национални метеорологични станции надхвърлиха местните рекордни стойности.

При такива екстремни горещини хората потребяват повече електроенергия, тъй като мнозина използват климатици, за да се разхладят. Скокът в търсенето на електроенергия може да предизвика криза в доставките на електричество. Операторът на електропреносна мрежа на Чжъцзян от миналия месец започна да препоръчва на собствениците на електрически превозни средства да ги зареждат късно през нощта, за да намалят потреблението на електроенергия през ежедневните пикови часове.

Хората също така бяха посъветвани да изключват климатиците, когато температурите са по-ниски. За днес е обявена опасност от потенциални пожари, причинени от прекомерна консумация на енергия и прекомерни натоварвания на електропреносната мрежа. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Striker

преди 1 месец

Страната най-голям замърсител в света, с най-лошата екология, с най-унищожените екосистеми, износителят на Ковид-19 по света, от който само в България над 30000 загубиха живота си, седнал да се грижи за глобалното затопляне?! Бахахахах!

10

Анонимен

преди 1 месец

Няма глобално затопляне, тъппунгери! ЛЯТО Е, лятото е топло. Всички искат да са на хладно при положение че имат възможност. Олимпийските състезатели нямат. Заради шепа психясали либерастични отпаддъка.

9

ЯМБОЛИЯ

преди 1 месец

Китай е най-голям замърсител на Земята,макар да е трети по брутен продукт,след АМЕРИКА(САЩ) и нашият Европейски Съюз. Добре че намаляват по население и вече са с 18 милиона по-малко от Индия.

fallback