Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 1 и 1/2 краставица, обелена, на ивици
  • сол и смлян бял пипер на вкус
  • 1-2 стрити скилидки чесън
  • 2 ч.л. бял винен оцет
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 4 чаши йогурт
  • шепа нарязани на ситно пресен копър или мента

Приготвяне:

  • Краставицата се настъргва на едро ренде, след което се изцежда водата от нея.
  • Може да ползвате тензух, в който да я сложите или само с ръцете си да изстискате излишната вода.
  • В подходяща купа комбинирайте йогурта и подправките.
  • Разбъркайте добре и добавете краставицата.
  • Хубаво разбъркайте и пресипете в подходяща купичка.
  • За финал поръсете с малко зехтин.

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 месец

Може би авторката консумира йогурт, селъри и подобни, защото в нейните среди не е уместно да използваш българските наименования. Защо тогава и позволяват да публикува в български сайт?

32

Анонимен

преди 1 месец

Йогурт, мале мале докъде паднахме.

31

Анонимен

преди 1 месец

Да сме чували случайно, че се продава цедено кисело мляко, а не да се правим на химици. В дзадзикито слагат 10%но без да го прецеждат.

fallback