Снимка: Istock

Продукти:

  • 520 г сини боровинки
  • ⅓ чаша вода
  • 1 супена лъжица лимонов сок, прясно изцеден
  • 2 супени лъжици гранулирана захар
  • 1 супена лъжица царевично нишесте

Приготвяне:

  • Сложете дълбока тенджера на котлона и го загрейте.
  • Добавете в нея водата, нишестето, лимоновия сок и захарта.
  • Разбъркайте добре съставките.
  • След около 1 минута добавете боровинките.
  • Разбъркайте хубаво.
  • Сместа трябва да заври и плодовете да пуснат от соковете си, леко да омекнат, сосът да се сгъсти хубаво.
  • Това може да отнеме около 10 минути или малко повече.
  • Бъркайте, за да не загори сосът.
  • Премахнете от котлона и оставете да се охлади преди да го сервирате.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase