Снимка БГНЕС

Филмовият фестивал във Венеция е чакано събитие от хората в киноиндустрията, защото там се представят най-новите филми на доказани имена в сферата. Миналата година фестивалът беше помрачен от стачката в Холивуд.

През 2024 г. обаче се завръща в пълния си блясък, както можем да видим по обявените като гости във Венеция звезди. Джордж Клуни, Брад Пит, Никол Кидман, Даниел Крейг, Кейт Бланшет, Анджелина Джоли, Хоакин Финикс, Лейди Гага са само част от тях.

Брад Пит и Анджелина Джоли са в процес на съдебни битки от осем години, а сега ще се озоват на едно и също място за поне няколко дни.

Анджелина Джоли ще представя новия си филм Maria на чилийския режисьор Пабло Лараин (правил биографичните филми за Джаки Кенеди и лейди Даяна), където изпълнява ролята на оперната прима Мария Калас. Maria е част от конкурсната програма на фестивала, пише Дарик.

Брад Пит пък е във Венеция с филма си "Вълци единаци", където си партнира с Джордж Клуни. В екшъна двамата са "чистачи" на местопрестъпления, наети за една и съща работа. Колкото и забавен да звучи сюжетът, филмът на Джон Уотс е извън конкурсната програма.

"Жокера: Лудост за двама" с Хоакин Финикс и Лейди Гага, Queer на Лука Гуаданино, първият англоезичен филм на Педро Алмодовар The Room Next Door, както и новият на Тим Бъртън "Бийтълджус, Бийтълджус" също ще бъдат показани на публиката на събитието.

81-то издание на Фестивала във Венеция е от 28 август до 7 септември, съобщава Guardian.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase