Снимка: Istock

Ако се чудите как да върнете блясъка на душ кабината, следващите редове са за вас. Поддържането на вашата душ кабина искрящо чиста е от решаващо значение за приятната среда в банята. Занемарената душ кабина може да се превърне в място за размножаване на бактерии и мухъл, потенциално водещо до здравословни проблеми като дразнене на кожата, алергии и респираторни проблеми. Освен това, редовното почистване поддържа вашата душ кабина чиста, подобрявайки цялостния външен вид на банята ви.

Какво ще ви трябва, за да почистите добре?

  • Мека кърпа или гъба
  • Бял оцет и вода
  • Препарат за почистване на стъкла
  • Сода за хляб
  • Неабразивна четка за почистване или четка за зъби
  • Гумени ръкавици

Как да почистите душ кабината?

След всеки душ използвайте мека кърпа или чистачка, за да избършете стъклото и вратата. Тази ежедневна рутина предотвратява натрупването на водни петна и сапунена пяна.

Поне веднъж седмично напръскайте с препарат за почистване на стъкла върху стъклото на душ кабината и го оставете за минута. Използвайте неабразивна почистваща четка или четка за зъби, за да изтъркате внимателно препарата за стъкло в напръсканите зони. Избършете стъклото на душ кабината с мека суха кърпа.

Веднъж месечно извършвайте дълбоко почистване, като почиствате специфични компоненти на душ кабината. За да почистите стъклото, си пригответе натурален разтвор: смесете равни части бял оцет и вода, нанесете разтвора върху стъклото. Използвайте мека кърпа или гъба, за да изтъркате внимателно стъклото. Изплакнете стъклото с вода и го избършете на сухо.

Източник: Трикове, с които ще почистите душ кабината
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase