Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 1 кг картофи
  • няколко пресни листа босилек
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 и 1/2 супена лъжица каперси
  • 30-40 г аншоа - отцедена
  • 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • бял винен оцет на вкус
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Картофите се обелват и нарязват на кубчета като за салата, след което се сваряват в леко подсолена вода.
  • Аншоата и каперсите се нарязват.
  • Зелените подправки се нарязват на ситно.
  • Сварените картофи се прецеждат и се слагат в купа.
  • Оставят се да се охладят на стайна температура.
  • Към тях се добавят останалите съставки.
  • Салатата се овкусява и разбърква.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

000

преди 1 месец

Картофи с аншоа, бррр

3

МесоЯд

преди 1 месец

това може и да стане за ядене, но ако добавите към него Печени Свински Ребърца!

2

Анонимен

преди 1 месец

Е кое и е хубавото на тая салата?Нищо интересно няма в нея-картофи с подправки.

fallback