Снимка БГНЕС

В Берлин започна официално разследване на двама полицаи, опитали се да влязат нелегално на мача Испания – Хърватия.

Вместо билети, те показали служебните си карти, въпреки че били след работно време. Сега и двамата дават обяснения пред прокурора. Разследването по случая продължи повече от две седмици, пише 24 часа.

Доказано е, че двамата полицаи, не са били на служба, но се опитали да влязат в "Олимпиащадион", за да гледат мача като зрители. Показали служебните си карти на входа и обяснили, че провеждат секретна операция в обекта.

Един от стюардите не се хванал на номера. Той уведомил полицаите, които реално охранявали мача. Така били разкрити измамниците.

"Разследвани са по подозрение за получаване на облаги чрез измама и проникване в публична собственост", каза говорителят на берлинската полиция.

УЕФА се заинтересува от случая, тъй като това не беше единственият подобен случай по време на провеждащия се турнир. На други стадиони също се съобщава за опити на представители на полицията да влязат незаконно в обекта. Не е известно колко подобни маневри не са били разкрити.

Няколко полицаи бяха хванати да гледат мача, докато трябва да следят за реда извън стадиона. Това се случи отново в Берлин на мача Нидерландия - Австрия. Те били изловени да седят при чашата за олимпийския огън на съоръжението. В същото време трябвало да се намират извън него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase