Снимка: БГНЕС

Обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се е предал на полицията. Това съобщиха от МВР.

Действията на Банев са били доброволни, уточниха от вътрешното министерство. Те допълниха, че той ще бъде предаден на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието.

Той беше обявен за международно издирване, след като има присъди в Румъния, България и Италия. Той се е предал пред Софийския затвор с адвокат.

За последно Евелин Банев-Брендо се издирва официално от 10 май 2018 г., след като две седмици по-рано Върховният касационен съд окончателно го призна за виновен в пране на пари от наркотрафик и го наказа с 6 г. затвор. Брендо обаче вече беше избягал. Това беше и последната му присъда. Преди това в Румъния го признаха за виновен за наркотрафик с наказание 10 г., а след румънците го осъдиха и на 20 г. затвор в Италия по делото "Кокаинови крале", отново за същото престъпление.

През 2012 г. Брендо беше задържан у нас и изпратен в Милано, но го върнаха, защото първото му дело, тогава все още висящо, беше в България. То приключи последно от трите. Докато чакаше решението, Брендо беше с мярка подписка и забрана да напуска страната. Това не му попречи да избяга и да започне 5-годишното му издирване.

На 7 септември 2021 г. Брендо беше арестуван в Украйна. В обитавана от него къща полицията откри оранжерия с канабис. Банев беше задържан за 20 дни, а Румъния, Италия и България - информирани, че е при тях. Две седмици след ареста изненадващо Брендо беше освободен с решение на Апелативния съд в Киев.

После следите му се изгубиха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase