Снимка: YouTube/Флагман

Видео разпространено в социалните мрежи показва как Евелин Банев-Брендо отива пред Софийския затвор заедно с адвоката си. На въпрос, зададен от "Флагман" дали осъзнава какво прави, Брендо отговаря: Разбира се.

"Господин Банев се явява за изтърпяване на наложеното му наказание и влязла в сила присъда", обяснява адвокатът му.

След това двамата се отправят към вратата на затвора. Там адвокатът обяснява на надзирателя, че клиентът му е тук за излежаване на наложена присъда. Надзирателят обаче не е подготвен. Той обяснява, че редът не е такъв и се оттегля, вероятно за да се обади на съответните власти. През това време Брендо спокойно изчаква какво решение ще вземе той.

Евелин Банев-Брендо се предаде сам днес в 7:30 ч. Той бе обявен за международно издирване още през 2018 г.

Брендо има три присъди в три държави. Първо го наказаха с 10 г. в Румъния за трафик на кокаин. След това Италия го осъди на 20 г. за трафик на дрога от Южна Америка към Европа по делото "Кокаинови крале". Накрая влезе в сила и присъдата му от 6 г. за пране на пари от наркотрафик в България. Делото започна първо от всички - през 2007 г., но приключи последно. Затова Брендо беше върнат у нас, но избяга, след като Върховният касационен съд се произнесе окончателно.

След 5 г. в неизвестност го задържаха в Украйна - месеци преди избухването на войната с Русия. Разследваха го за фалшиви документи и нарколаборатория в къща до Киев, но той отново се измъкна. Оказа се, че е станал украински гражданин, а такива не се предават заради присъди в други държави.

Брендо е една от най-мистериозните фигури в престъпния свят у нас. Успява да се издигне до най-високите нива в трафика на кокаин от Америка към Европа. Контактува с хора от високите нива в организираната престъпност, включително клана Ндрангета в Италия.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase