Снимка: Istock
fallback

Съставки:

  • 250 г сирене маскарпоне – от хладилника
  • 250 мл студена течна сметана за разбиване
  • 1 чаша сварено и охладено кафе
  • 80 г пудра захар

Приготвяне:

  • Сложете в купа маскарпонето и го разбъркайте.
  • Добавете към него сметаната и започнете да разбивате с миксер.
  • Малко по малко добавяйте захарта, докато разбивате.
  • Когато сместа започне да придобива пухкава консистенция, добавете и кафето малко по малко.
  • Продължавайте да разбивате.
  • Разпределете муса в чаши и по желание украсете с натурално какао, настърган шоколад.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 седмица

Може и пържена канела да се добави на вкус.

2

Анонимен

преди 1 седмица

току що пуснах един мус в клозета беше същия като на снимката

1

Елен с кафе

преди 1 седмица

Мус (на английски: moose) е най-големият вид елен, който се среща основно в Северна Америка. Те имат голяма телесна маса, като мъжките могат да бъдат разпознати по внушителните си рога, които годишно израстват и се изхвърлят. Мусовете живеят в горски и мочурливи райони, особено в Канада, Северната част на САЩ, а също така и в Русия и някои части на Скандинавия. Те са адаптирани към студения климат и имат силни крайници, които им позволяват да преодоляват гъсти части от гората и да копаят сняг в търсене на храна.

fallback