Снимка: Istock

Времето е може би най-ценното, което притежаваме, защото то е ограничено, не ни е дадено да разполагаме с него безкрайно. Затова е много важно как го използваме, за да се насладим максимално на това чудо, наречено живот. Има някои неща от ежедневието, които крадат времето ни, понякога дори без да се усетим. А и да се усетим, сякаш се пускаме по течението и ден след ден, тези неща се превръщат в навик и става по-трудно да се отделим от тях.

Ето няколко токсични навика:

Гледате телевизия просто по навик

Много хора се прибират от работа и пускат телевизора по навик, без дори да имат предвид някое предаване или филм. Но след като го пуснат, неминуемо се зазяпват и неусетно минават ценни минути, които биха могли да се преживеят по по-интересен начин. След като е изминал половин-един час, а понякога и повече, се усещаме, че сме загубили време, което сме могли да използваме по-разумно. Съвет: приберете се и си пуснете музика, докато почивате. Много по-ефективен начин да разпуснете след уморителния ден.

Не планирате храненията си

Ако си създадете навик да планирате ястията си поне с няколко дни напред, това ще ви спести не малко ценно време. Ще имате възможност да си направите списък, да го изпълните и да знаете приблизително колко време ще ви отнеме приготвянето на храната.

Когато не планирате менюто си няколко дни напред, губите повече време в чудене и мислене какво да си приготвите, да ходите да пазарувате, а после да се приберете уморени и изтощени, още преди да сте започнали да готвите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase