Снимка БГНЕС, архив

На море или на планина? Това обикновено се питат семействата преди всяка възможност за почивка. Хубавото на къмпинг туризма е, че без много усилия могат да се съчетават и двете. Именно затова проверихме какви са цените на къмпингите по морето ни и във вътрешността на страната, съобщават от Camping.BG.

Анализът на цените на някои от най-популярните къмпинги на Северното и Южното Черноморие показва, че средната цена за нощувка на двама души с палатка и достъп до електричество е около 40 лв. Цената за нощувка на двама души с каравана или кемпер с достъп до електричество е по-висока - 52 лв.
 
Във вътрешността на страната цените са сходни с тези по морето. Двама души с палатка и достъп до електричество ще плащат средно общо 38 лв. на вечер. Докато нощувката на двама души с каравана или кемпер и достъп до електричество ще трябва да платят средно 54 лв.

Термалните къмпинги работят целогодишно и са едни от най-предпочитаните сред къмпинг туристите. Нощувката в тях е очаквано по-скъпа. Причината е, че в цената е включен и достъп до минерални басейни, сауни, парни бани и т.н. В някои къмпинги от този вид нощувките през седмицата са по-евтини от тези през уикенда. Цената за къмпинг място и двама възрастни в термалните къмпинги варира от 60 до 120 лв. на вечер.
 
Цените на отделните къмпинги варират, според удобствата в тях, локацията, наличие на басейн и т.н., а за тези на крайбрежието и близостта до морето оказва влияние.
 
Обичайно, къмпингите настаняват децата безплатно, като границата на възрастта им варира от 3 до 12 години. Някои къмпинги имат и отделни цени за юноши.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase