Снимка: Istock

На 6 юни ни очаква новолуние в знака на Близнаци. Новолунията винаги са космическа повратна точка, когато се разделяме с един цикъл и посрещаме нов. Новолунието в Близнаци ни кани да „посеем конкретен вид семена“ – мисъл или идея, но е важно да знаем как искаме да се развият плановете ни.

Близнаците могат да се чувстват неспокойни с планове, които са твърде конкретни, и да имат проблеми с изпълнението им. Това прави новолунието идеално време да започнете нещо ново, което ще ви даде възможност да изследвате, изучавате, докато се оформя.

Новолунията са период, в който бихме могли да запълним празнотата, независимо дали чрез ново преживяване, чрез човек. Лунното събитие на 6 юни има съвпад на пет планети в Близнаци, съчетано с новолунието в знака, и това рисува ярка астрологична картина. Новолунието всъщност беше предшествано от навлизането на Юпитер в Близнаци на 26 май и така той ще се присъедини към другите планети.

Това е планетарен модел, който ще донесе много възможности по пътя ни, ето защо ни очаква нещо уникално. Близнаците се управляват от Меркурий, който е планетата на комуникацията, интелекта и гъвкавостта. Когато множество планети се събират в този въздушен зодиакален знак, това усилва качествата на Близнаци, подчертавайки комуникацията, ученето и адаптивността. Това новолуние ще ни даде желанието да обновим живота си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase