Снимка: Istock

Всички сме чували за червените флагове в любовта. Понякога ги забелязваме в началните етапи, друг път се случва те да станат видими за нас след години взаимоотношения с този партньор. Но има и зелени флагчета, които всеки търси. Ако те липсват, значи трябва да очакваме появата на червените.

Вижте няколко зелени флага, за които да следите в любовта.

Чувствате се добре, когато сте около този човек

Да бъдеш около някого, който създава усещане за сигурност, безопасност, е чувство напълно различно от това да си с някого, който предизвиква безпокойство или претоварване, или дори несигурност. Запитайте се: „Какво е чувството, когато съм с този човек?“ Чувствате ли, че можете да изразите себе си, без да бъдете съдени?

Говоренето за техните приятели, семейство и бивши партньорки не е грубо, дори да е имало или да има сложна ситуация

Още нещо, за което трябва да внимаваме, когато се срещаме с потенциален нов партньор или сме в началото на връзката си. Ако той е силно критично и негативно настроен, потърсете причината защо е така, какво е преживял. Чувайки го да говори за някого, с когото са близки или е бил такъв, ви дава представа какво наистина мисли, за разлика от това как се държи в тяхно присъствие.

Ако ситуацията е била силно драматична, но той сподели как се е чувствал, колко е наранен, но запази добрия тон, това е зелен флаг.

Предлага помощ, а не чака да му я поискате

Когато има несъответствие между вида на предоставената подкрепа и това, което е необходимо или поискано, това може да доведе до конфликт във връзката. Не всеки мъж има желание да е грижовен към жената до себе си, особено ако е по-егоистичен, не може да се очаква подобно нещо. Но ако вашият партньор показва, че грижата към вас му доставя удоволствие, това е зелен флаг.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase