Снимка БГНЕС

Полицаи на велосипеди оказват вече всякаква помощ на туристите в Гърция. Властите приканват при необходимост туристите да се обръщат към тях, предаде БНР.

Днес туристите в град Катерини останаха приятно изненадани от полицаи на велосипеди, които са готови да окажат всякаква помощ на почиващите. От утре и на Халкидики се включват полицейски екипи на велосипеди по цялата плажна ивица.

Министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис в изявление днес съобщи, че в цялата страна в туристическите райони ще работят от рано сутрин до късно вечер екипи на полицията, които ще се движат с велосипеди. Задачата им е да реагират незабавно на всеки опит за извършване на престъпление по отношение на туристите - арестуване на крадци, премахване на рискове от хулигански прояви, спазване на наредбата за свободен достъп до плажа и оказване на първа помощ на пострадали.

Министър Хрисохоидис подчерта, че в много туристически райони действат организирани групи от малолетни, които извършват различни престъпления, но полицията взема мерки срещу тях.

Гражданите и туристите при необходимост да се обръщат към екипите на велосипеди, които са обучени за оказване на всякаква помощ, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase