Снимка: iStock

Премахването на лак за нокти обикновено изисква бутилка мощен лакочистител на базата на ацетон, за да свършите работата. Понякога обаче нямате нищо подръка, но все така силно искате цветът да изчезне. Може би си имате работа със стар и олющен маникюр, който вече е минал разцвета си, или може би просто сте уморени да гледате една и съща шарка на върха на пръстите си.

Какъвто и да е случаят, има няколко изобретателни начина за премахване на лак за нокти без лакочистител, имайки предвид, че говорим за обикновен лак, а не за гел или акрил. Ето няколко трика, които да опитате.

Премахване на лак за нокти без лакочистител

1. Парфюм или спрей за тяло
Можете да използвате парфюм или спрей за тяло като алтернатива на традиционния лакочистител, благодарение на съдържанието на алкохол. Просто се уверете, че памукът или тампонът е достатъчно напоен с течността и изчистете лака си на добре проветриво място, за да сведете до минимум вдишването на изпарения. Внимателно прокарайте памучния тампон по ноктите си, като повторите процеса, ако е необходимо, докато целият лак не бъде отстранен.

Цялата статия може да прочетете Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase