Снимка: Stefan Schweihofer от Pixabay

След като стана ясно, че третия по мащаб туроператор в Европа FTI е обявил фалит, той е напът да нанесе огромни щети на туризма в Гърция. Хотелиерите в Гърция съобщават, че туристическата агенция има неизплатени задължения за миналата година.

Два милиона евро дължи фалиралият туроператор на гръцките хотелиери за миналата година. Другите задължения са изплатени, но непокрити остават разходите на около 300 малки семейни хотели, съобщават от министерството по туризъм, цитирано от БНР.

Над 7500 туристи от фалиралата агенция в момента са на почивка по гръцките плажове. За тях няма опасност - те ще приключат почивката съгласно резервацията, но се анулират всички следващи резервации.

Най-силно са засегнати хотелите на островите Крит, Родос и Кос, където общо има 130 хиляди резервирани стаи за сезона. За тази година от същия туроператор се очакваха 100 хиляди туристи да пристигнат в Гърция, съобщават от съюза на хотелиерите.

Ще има и много анулирани резервциии. По всяка вероятност те ще бъдат покрити от други туристи, но се очаква да има и незапълнени места, кават представители на гръцките туроператори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase