Снимка: Istock

Продукти:

  • 160 г тъмен шоколад
  • 160 г захар
  • 40 г натурално какао на прах
  • 2 яйца
  • 80 г масло
  • 70 г тъмен или млечен шоколад, нарязан
  • щипка сол

Приготвяне:

  • Разтопете шоколада на водна баня в голяма купа заедно с маслото.
  • Отделно разбийте добре яйцата и захарта.
  • Добавете към тях шоколадовата смес, която не бива да е твърде топла.
  • След това пресейте какаото и го добавете към сместа заедно със солта.
  • Хубаво разбъркайте.
  • Накрая сложете натрошения шоколад и отново разбъркайте.
  • Сложете сместа за сладките в хладилник за 8-10мин, за да стегне леко.
  • След това с помощта на лъжица за сладолед оформете малки купички в тава, върху хартия за печене.
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути.
  • Оставете сладките да изстинат и след това им се насладете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase