Снимка: ЕПА/БГНЕС

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън, която спря публичните си ангажименти, за да се лекува от рак, е много по-добре. Това казва за списание Vanity Fair приближен до кралския двор.

„Голямо облекчение е, че тя понася лекарствата и всъщност се чувства много по-добре“, разкрива довереник на принцесата на Уелс. Тази положителна за кралското семейство информация съвпада с последните съобщения, че принцесата наскоро е била навън с децата си в Уиндзор, поше още bTV.

В началото на годината Кейт се подложи на коремна операция, а дългото ѝ отсъствие от кралските ангажименти накара много от британците да спекулират със сътоянието ѝ. На 22 март във видеовръзка принцеса Кейт лично обяви, че е диагностицирана с ранна форма на рак, но не уточни какъв. Тя допълни, че медицинският екип, който се грижи за нея, я е посъветвал да се подложи на превантивна химиотерапия.

Въпреки добрите новини за подобряващото ѝ се състояние, няма определена дата, на която Кейт отново ще се завърне към официалните си задължения.
 
„Няма график и със сигурност няма бързане. Това ще стане, когато Катрин се почувства готова и получи зелена светлина от своя медицински екип. Но тя 100% ще се върне на работа, в това няма съмнение“, споделя източникът за Vanity Fair.

Очаква се лятото Мидълтън да прекара с децата си в Сандригам.

Крал Чарлз трети също е диагностициран от рак и се лекува. Монархът обече възобнови кралските си ангажименти в края на април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase