Продукти:
- ¾ чаена лъжица сол
- ½ чаена лъжица чесън на прах
- ¼ чаена лъжица червен пипер
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- 500 г свинско филе, нарязано на стекове
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 зелени ябълки, обелени и нарязани
- ½ чаша вода
- 2 чаени лъжици кафява захар
- ¼ чаена лъжица канела
- Няколко пресни листа магданоз
Приготвяне:
- Смесете половината от солта, чесъна на прах, двата вида пипер и ги поръсете от двете страни на месото.
- Втрийте добре.
- Загрейте голям тиган на средна към висока температура.
- Стоплете в него 1 супена лъжица от зехтина.
- Запечатайте месото от двете страни, по 2-3 минути от всяка.
- Извадете от тигана и оставете настрана.
- Добавете оставащия зехтин в тигана. Разклатете, за да обере остатъците от вкусовете на месото.
- Добавете нарязаните ябълки, ½ чаша вода и покрийте с капак.
- Нека се задушат за 5-6 минути.
- Махнете капака и добавете оставащата ¼ лъжица сол, захарта, канелата.
- Гответе за още 2-3 минути с разбъркване, докато ябълките станат съвсем меки и се превърнат в гъст сос, леко карамелизиран.
- Сервирайте свинското, полято със соса и поръсено с пресен магданоз (по желание).
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
3
Някой
преди 4 седмициДесерта в основното и аз не обичам. Гледам предавания готварски в Германия и това не ми харесва, че портокалите и ябълките като десерт все са в основното. Има единични неща който мога да ям така, но не и всичко. Другото което не ми харесва е когато слагат всичко в една чиния ужас. Няколко неща като, че си минал на олинклузив с голяма чиния и хвърляш всичко каквото падне в тая чиния. Един така прекали хаха викам от това ще направя супа, второ и трето.Модерния бял сос на пяна е като конски лиги
2
Анонимен
преди 1 месецЯбълките може да се консумират след свинското като десерт. Който желае. И пак пържена канела. Не ми се яде такова. Не за друго, ама ми прилоша, докато четох.
1
Анонимен
преди 1 месецЕх, защо не е със зеле, да изквичи от радост Кокорчо! Този му врат и търбух не е от салата.