Снимка Фейсбук

Изнасилване, липосукция, всичко това и още множество неприятни сцени са само част от краските в новия експлозивен биографичен филм за Доналд Тръмп, показан в понеделник вечер в Кан.

Филмът рисува непоколебим, но нюансиран портрет на бившия американски президент, в момент, когато той изглежда като най-големия претендент на Джо Байдън за Белия дом.

Филмът "The Apprentice“ ("Стажантът") проследява историята на произхода на Тръмп като амбициозен млад предприемач през 70-те и 80-те години на миналия век в Ню Йорк.

Себастиан Стан, най-известен от филмите за супергерои на Marvel, играе ролята на Тръмп, докато Джереми Стронг от хитовия сериал " Наследници“ играе неговия безмилостен ментор и адвокат Рой Кон. И двамата актьори получиха блестящи отзиви от критиците в Кан.

Филмът започва с послание, че все пак че много от събитията в него са измислени,

В една от по-смущаващите сцени във филма Тръмп изнасилва първата си съпруга Ивана, изиграна от българската актриса Мария Бакалова. Холивудското издание "Hollywood Reporter" отбелязва, че в залата по време на прожекцията е имало възгласи и шокирани погледи от зрителите заради някои от сцените в края на филма.

В една от тях Тръмп си прави липосукция, докато друга изобразява предполагаемо изнасилване от страна на Тръмп срещу първата му съпруга Ивана. Сцената е фикция за реален инцидент от 1989 г., който е описан подробно в бракоразводното дело на двойката през 1990 г.

В противоречивата сцена Ивана закачливо подарява книга на съпруга си за предимстввата на женския оргазъм. Незаинтересован Тръмп казва на жена си, че вече не я привлича сексуално. Двамата започват да се карат и той я хвърля на земята. Докато яростно е отгоре й, се подиграва: "Това ли е твоята G точка? Намерих ли я?“

Режисьорът Али Абаси каза още, че е избрал да направи филм "за света“ чрез история за Доналд Тръмп, защото "няма  по-хубав метафоричен начин, с който да се справим с надигащата се вълна на фашизма“, пише Plovdiv24.

"Мисля, че проблемът със света е, че добрите хора си мълчат прекалено много“, каза той.

Филмът получи няколкоминутни овации след неговия край. Кейт Бланшет, Синтия Ериво и Оливър Стоун бяха сред множеството, които го аплодираха бурно.

Екипът на Доналд Тръмп нарече филмът боклук и обяви, че ще заведат дело срещу неговите създатели.

"Този ​​"филм“ е чиста злонамерена клевета, не би трябвало да види бял свят и дори не заслужава място в секцията за филми, директно излезли на DVD. Трябва да отиде в  кофата за бокйлук“ коментира главният говорител на екипа на Тръмп Стивън Чунг, в изявление за Variety.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase