Снимка: БГНЕС

Закръгленият владетел на Северна Корея Ким Чен Ун се появи с изключително широки панталони по червения килим на церемония тази седмица.

Диктаторът помаха на обожаващите го тълпи, когато пристигна на събитието в Пхенян, за да отбележи завършването на втората фаза на жилищна сграда от 10 000 единици. Той носеше любимо черно кожено яке, докато използваше ножица, за да пререже червената лента на голям подиум, украсен с червени панделки и златни сърп и чук.

Отдолу стотици граждани на Северна Корея размахваха ярко оцветени балони и знамето на страната. Някои бяха видени да плачат, гледайки лидера си.

Ким често е бил забелязван да носи широки спортни панталони. В миналото се предполагаше, че деспотът предпочита широки дрехи, за да скрие теглото си. Други предполагат, че изборът му на облекло е отхвърляне на западните стилове.

Някои доклади предполагат, че различните му униформи - които са се променяли и адаптирали през годините - са по негов собствен дизайн.

През 2019 г. Business Insider посочи, че редица негови избори на облекло приличат на тези, носени от покойния председател на Китай Мао, въпреки че през последните години имаше някои признаци на отпускане - като коженото му яке.

"Ким Чен Ун има готини дрехи. Ако беше от Америка, щеше да е един от тези момчета, които виждаме в Портланд, в Бруклин, един от тези хипстъри. Той обича винтидж визията и аз не го обвинявам", каза един анализатор пред Business Insider тогава.

Междувременно на гражданите на Северна Корея е забранено да носят редица дрехи
. Миналата година беше съобщено, че на жените е било забранено да носят къси панталони, защото се смятат за "капиталистическа мода" – въпреки че мъжете все още могат да ги носят.

Появата на Ким във вторник дойде дни след като той беше забелязан с корейска поп звезда, за която в миналото се говореше, че е негова любовница.

След като напусна ролята си във водещата момичешка група на Северна Корея, Moranbong Band, Хьон Сонг Уол сега работи в личния секретариат на диктатора.

Миналата седмица тя беше забелязана с Ким в Пхенян, където беше залепена за телефона си, докато другите помощници трескаво си водеха бележки.

Сега пенсиониран шпионин споделя, че отношенията им са повече от професионални и че тя и деспотът имат  дете.

Чое Су Йонг, бивш служител на Националната разузнавателна служба (NIS) в съседна Южна Корея, каза, че детето е кръстено Ким Ир Бонг.

Чое наскоро каза пред Korea Times, че Ким Чен Ун също така има законен син от съпругата си Ри Сол-джу, но момчето е твърде "бледо и слабо" за публичен живот.

Говорейки пред вестник Chosun Ilbo, той описа разликите между полубратята: "Незаконният син, Ким Ир Бонг, е здрав, но първият син, роден от съпругата на Ким, е слаб до степен, че да бъде описан в севернокорейските термини като жалък."

Според бившия шпионин Ким Чен Ун се е запознал с Хьон Сонг Уол, когато е бил още на училище в Швейцария.

Чоу каза, че Хьон е служила на бъдещия тиранин и сестра му, Ким Йо, като бавачка-гледачка, но връзката се формира и продължава след завръщането им в Северна Корея.

Бащата и предшественик на Ким, Ким Чен Ир, обаче не одобрил двойката и наредил на сина си да прекъсне контакт, според южнокорейски доклад от 2012 г. Но след смъртта на баща си, "се смята, че синът е възобновил връзката".

Майкъл Мадън, основател на North Korea Leadership Watch, каза, че има основателна причина да се смята, че дуото се е свързало за първи път в Швейцария.

"Едно нещо, което можем да кажем, мисля, с доста добра степен на увереност, че те са имали близки отношения, когато той е учил в Швейцария. Това, което в крайна сметка се случи, беше, че членовете на тези елитни трупи за сценични изкуства отидоха и някак си живееха в къщата с тях и се грижеха за тях. Има много голяма вероятност Хьон Сонг Уол да е живяла с Ким Чен Ун и Ким Йо, когато са живели в Швейцария, или може да е отишла да ги посети. Можем да кажем доста надеждно, че те имат много близки отношения", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase