Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 300 г къса паста по ваш избор
  • няколко стръка зелен лук или 2-3 глави шалот
  • 1 сладка червена чушка, нарязана на ситно
  • 420 г царевица от консерва, отцедена и изплакната
  • 150 – 200 г шунка, нарязана на фини парченца
  • За дресинга:
  • 125 г майонеза
  • 125 г заквасена сметана
  • 1 супена лъжица бял винен оцет
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. мед
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • сол на вкус

Приготвяне:

  • Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката.
  • Когато пастата се свари, може да я отцедите в гевгир и да я изплакнете със студена вода.
  • Сложете я в купа.
  • Добавете към нея останалите съставки.
  • Пригответе дресинга като комбинирате всичко много добре.
  • Овкусете салатата и я разбъркайте хубаво, преди да сервирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 месец

Става малко като "руска салата" или салата Оливие. Предпочитам нормално приготвена паста със сос Болонезе или Карбонара и вино Розе. Перфектната вечеря:)

5

Анонимен

преди 1 месец

Саматата тряба да е с мастичка, пастите са за децата.

4

Анонимен

преди 1 месец

Пазта за зъби трябва най-отгоре.

fallback