Снимка: Istock

Бръсненето на лицето не е само за мъже. Тази тенденция набира все по-голяма популярност и е време да спрете да се страхувате от това. Има редица ползи, които бръсненето на лицето може да донесе.

Защо бръсненето на лицето не е лоша идея и не трябва да ни плаши?

Косъмчетата няма да станат нито повече, нито по-дебели

Един от най-разпространените митове за бръсненето е, че причинява удебеляване и сгъстяване на окосмяването. Това не е вярно. Истината е, че видът и гъстотата на окосмяването са генетично обусловени и каквито и методи за обезкосмяване да използвате, те няма да променят вида и гъстотата на космите ви.

Ще се отървете от окосмяването, макар и за по-кратко

Бръсненето е лесен начин да се отървете от окосмяването, дори да е нетраен. То оставя усещане за гладкост и мекота, които са несравними с другите методи на епилация. Ако получавате раздразнения и пъпки при скубане или кожата ви реагира неблагоприятно на лазерна епилация, бръсненето е добра опция.

Гримът остава задълго

Ако премахнете косъмчетата по лицето със самобръсначката, това ще помогне на грима ви да се задържа за по-дълго върху лицето ви. Когато фон дьо тенът и пудрата се наслоят върху космите по лицето, това създава предпоставки за растеж на бактерии и задържане на нечистотии по лицето, себум, пот, мъртви кожни клетки.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase