Снимка БГНЕС

Певицата Тейлър Суифт се присъедини към Илон Мъск и Джеф Безос в класацията на най-богатите хора в света, съобщи Би Би Си.

Американската поп звезда влезе за първи път в списъка на милиардерите на сп. "Форбс" със състояние, оценено на 1,1 милиарда долара. В класацията намери място и създателят на ChatGPT Сам Олтман с 1 милиард долара.

Начело в списъка с приблизително 233 милиарда долара са Бернар Арно, собственик на концерна LVMH/Louis Vuitton Moet Hennessy, и семейството му. Следват предприемачите Илон Мъск и Джеф Безос, които в различни периоди по-рано са оглавявали клуб на най-богатите, припомня "Сега".

Според "Форбс" класацията за 2024 г. включва рекордните 2781 милиардери - със 141 повече от миналата година и с 26 повече от от 2021 г. Състоянието на 33-годишната Тейлър Суифт надхвърли 1 милиард през есента на 2023 г., следвайки рекордния успех на нейното концертно турне Eras Tour. Звездата, преминала в попжанра от кънтри музиката, е навсякъде - тя беше обявена дори за "Човек на годината" от сп. Time. Самото й присъствие на мачовете по американски футбол, за да наблюдава приятеля си Травис Келси, е свързано с повишаване на гледаемостта на Националната футболна лига.

Компанията Swift Inc. е по същество мултинационален конгломерат с най-преданата клиентска база в света, с най-харизматичния главен изпълнителен директор и значителна икономическа мощ. 53-те концерта на певицата в САЩ м.г. неслучайно са добавили 4,3 милиарда долара към брутния вътрешен продукт на страната, пише Bloomberg Economics. "Освен че е голям талант на своето поколение, Тейлър Суифт е и отличен икономист. Тя има страхотни идеи, умее да ги мащабира и изглежда доста склонна към риск", подчертава Каролин Слоун, експерт по труда в Чикагския университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase