Снимка: iStock

Затъмнение може да се случи само когато настъпи новолуние или пълнолуние в знак, който е в северния или южния възел на зодиака. Лунното затъмнение при пълнолуние във Везни през март 2024 г. е част от сезона на затъмненията, което означава кармична врата за 28 дни, където могат да настъпят значителни промени.

Северният възел в астрологията представлява бъдещето и крайната съдба, докато Южният възел носи духовен багаж от минали животи. И ако вашият зодиакален знак е засегнат от затъмнението, това може да доведе до внезапна и непредвидена повратна точка в живота ви.

Затъмненията понякога могат да доведат до невероятно значими и драстично променящи живота събития. В други случаи промяната може да е по-вътрешна и фина, но все още е много забележима.

В случая затъмнението, което се случи в утрото на 25 март настъпи във Везни - знак, управляван от Венера, планетата на любовта и парите. Именно затова то може да има огромно влияние върху връзките, с потенциал както за раздяла, така и за помирение. Венера в Риби и нейният съвпад със Сатурн предполагат необходимостта от постоянство и упорита работа в отношенията.

Затъмнението с Южен възел във Везни подчертава връзките и тенденциите като съзависимост, пасивност и угаждане на хората, с цел освобождаване на това, което вече не служи на личното израстване. Предстоящото пълно слънчево затъмнение в Овен, което пък е на 8 април, ще донесе нова енергия и начало на взаимоотношения, тъй като се случва в Северния възел, представлявайки бъдещ потенциал.

Има 4 зодии, които ще бъдат най-засегнати от лунното затъмнение: Овен, Рак, Козирог и Везни.

Повече за това четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase