Снимка БГНЕС

Повече от 400 бакалаври и магистри на Национална спортна академия "Васил Левски" получиха дипломите си на 26 март.

В приветствието си ректорът на Академията проф. Красимир Петков пожела успешна професионална реализация на абсолвентите. "Имате подкрепата на преподавателите, вярвайте в себе си и продължавайте да се развивате!", заяви в обръщението си проф. Петков.

Сред абсолвентите бяха знакови имена от борбата: Станка Златева - двукратна сребърна олимпийска медалистка, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, Радослав Великов – бронзов олимпийски медалист и световен шампион и Николай Дачев - треньор на националния отбор за кадети. И тримата се дипломираха в магистърската програма "Спорт за високи постижения".

Дипломата си за магистър получи и кондиционният треньор Георги Пенков – участник в две Олимпиади, рекордьор на Гинес за коремни преси, работил с успешната бадминтонистка Линда Зечири. Той получи аплодисментите на залата не само заради успехите си в спорта, но и за смелото решение да бъде студент в достолепна възраст, тъй като догодина ще навърши 80 години.

Завършилите с най-висок успех трите факултета на Академията също получиха дипломите си от ректора. Отличниците при бакалаврите на факултет „Спорт" бяха двама с успех 5.86 - Ванеса Найденова и Кристиян Каменов. Във факултет „Педагогика" с най-висок успех (5.79) се дипломира Лора Галчева, а във факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм" - Михаела Божилова с 5.72.

Осем от дипломираните магистри завършиха обучението си с пълно отличие. Това са: Емилия Христова , Габриела Златева, Симона Велчева, Таня Николова, Любослав Тодоров, Християн Цинигаров, Стояна Златарева и Иво Стоянов.

Любимата традицията бе спазена и тържеството завърши с обща снимка и хвърляне на шапките на фона на "Многая лета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase