Снимка Община Стара Загора

И фотофиниш не можа да посочи победителя от надбягването на 100 м между атлета от Спортен клуб по лека атлетика “Берое" Николай Трънков и елитен състезателен кон, предаде Фокус. Шоуто бе организирано на конна база “Змейово" за Тодоровден.  

Николай Трънков е един от най-добрите атлети ветерани през последните години. Европейски вицешампион на 800м, национален рекордьор на 400 и 1500м за ветерани. Многократен национален и балкански шампион на средни и дълги бягания за ветерани.

Трънков се надбягваше с Йонас - 10-годишен жребец холандска порода, многообещаващ кон с куп международни победи. Жокей е Ивайло Бонев, национал на България по прескачане на препятствия, многократен държавен шампион и балкански за 2022г. Партньорството на Ивайло с Йонас бързо прогресира. Най-сериозното им постижение за момента е трето място от Гран при във Валенсия – Испания.

От близо и далеч се събраха гости, за да станат свидетели на първото в България до сега състезание между кон и човек. Организатори на събитието бяха община Стара Загора, кметство село Змейово и местното читалище "Пробуда – 1928“, заедно със Спортен клуб по лека атлетика "Берое“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase