Снимка: Istock

Продукти:

  • 350 г брашно
  • 250 г маскарпоне
  • 200 г захар
  • 2 ч.л. натурално какао на прах
  • 50 мл сварено и охладено кафе
  • около 3 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
  • 40 мл прясно мляко
  • щипка сол

Приготвяне:

  • В купа с помощта на миксер разбийте захарта и яйцата.
  • Добавете солта и маскарпонето.
  • Разбъркайте с миксера за няколко секунди, след което пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете към сместа.
  • Разбийте отново докато се получи гладко тесто.
  • Разделете го на три равни части в отделни купи.
  • Към първата част от тестото добавете пресятото какао на прах и половината от свареното кафе.
  • Разбъркайте добре с шпатула.
  • Към втората част добавете останалото кафе и разбъркайте.
  • Към третата част добавете млякото и разбъркайте добре.
  • Намаслете и набрашнете форма за кекс.
  • Изсипете първата част от тестото, разпределете я равномерно във формата.
  • След това по същия начин върху нея втората, а след това и третата част.
  • На финала с нож, вилица или дървен шиш, леко размесете трите части.
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност на кекса.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase