Снимка БГНЕС

Хеви метъл величията Judas Priest отново идват за концерт в България. Той ще е на 19 юли в зала "Арена София" (бивша "Арена Армеец"), съобщиха организаторите Fest Team. София е спирка от турнето Invincible Shield по повод на новия албум на групата, което вече стартира в Обединеното кралство и Ирландия и продължава в Европа и САЩ.

"Джудас Прийст" са гастролирали многократко у нас, като първият път бе през 2004 г. на стадион "Академик", а последният (засега) - през 2022 г. на фестивала Midalidare край Чирпан. Традиционно Роб Халфорд и компания са сред любимците на българската публика и традиционно концертите им предизвикват голям интерес.

След половинвековна кариерата присъствието на "Джудас" на музикалната сцена остава на висота, за което свидетелстват: милионите фенове по света и у нас, последният им албум Firepower от 2018 - най-високо класираният в кариерата им, спечелената през 2010 г. награда "Грами" за "Най-добро метъл изпълнение", абсолютно заслужената награда от VH1 Rock Honors и въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2022.

От революционните си албуми като Sin After Sin и British Steel до триумфа на Firepower, Judas Priest оставят незаличима следа в жанра. Нещо повече – тяхната отличителна естетика с костюми от кожа и шипове е исторически цяло модно течение, за което отговорен е основно фронтменът на бандата от Бирмингам Роб Халфорд.

През миналата година бандата се фокусира върху новия си студиен албум, който излезе преди броени дни. Invincible Shield, 19-и поред за групата, съдържа 14 песни, повечето от които ще чуем и в София през лятото.

Билетите за концерта са продажба от петък, 15 март, в мрежата на tickestation.bg.

За феновете на рок и метъл музиката в България 2024-та се очертава запомняща се с богат и разнообразен афиш. От концерти на хардкор машини като As I Lay Dying, през такива на актуални банди като Bring Me The Horizon, Five Finger Death Punch, Spiritbox и Тhe Smile, до абсолютно легендарни имена като KoЯn, Megadeth, Bruce Dickinson и Judas Priest – това е само графикът със събития на Fest Team.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase