Когато Крейг Муър забеляза странен обект, докато изкачваше върха на хълм, той си помисли, че има близка среща от трети вид. Въпреки това, въпреки че (очевидно) не е НЛО, лъскавият, сребрист монолит в кален участък от планините на Поуис беше поразително мистериозен.

"Когато го видях за първи път, бях малко изненадан, тъй като изглеждаше като някакво НЛО", каза Муър, строител, който живее в Хей он Уай наблизо, пред The Guardian. "Изглеждаше като да е направен от много фин метален материал, почти като хирургическа стомана. Стоманената конструкция беше дълга почти 10 фута и изглеждаше идеално нивелирана и стабилна, въпреки че времето беше ветровито."

След поредица от монолити, появили се по света през 2020 г. – на остров Уайт, Румъния и пустинята в Юта – любителите на теорията на конспирацията спекулираха, че зад структурите може да стоят извънземни.

Тъй като няма начин да се изкачи с кола до върха на хълма Хей Блъф, Мюър предположи, че може да е било взето от група хора или свалено от хеликоптера на мястото му.

"Не изглеждаше, че е било хвърлено там, вместо това беше точно поставено в земята", каза той пред PA Media. "Въпреки това нямаше очевидни следи около него. Човек би си помислил, че ще има много бъркотия около него, но не беше така."

Все още никой не е поел отговорност за уелския монолит, който прилича на този във филма на Стенли Кубрик 2001: Космическа одисея.

Последният монолит – голяма, изправена структура, обикновено изработена от камък – е подобен на този, открит на Комптън Бийч на остров Уайт преди четири години, който също беше описан като висок около 10 фута.

Първият монолит, който се появи в Юта, първоначално е бил забелязан от държавни служители по дивата природа, които са помагали да се преброят толсторогите овце от хеликоптер.

Структурата от 10-12 фута беше открита в земята, пъхната в залив с червена скала и впоследствие беше премахната от Бюрото за управление на земята в Юта.

Анонимен колектив, наречен "Най-известният артист", си приписва заслугите за структурите в САЩ през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase