Снимка БГНЕС
fallback

Изминалият 24 кръг ще остане завинаги в историята на българския футбол. В него първите си игрови минути за своите отбори през сезона направиха петима чужденци – Евертон Бала от Левски, Диниш Алмейда от Лудогорец, Феликс Ебоа Ебоа от Арда, Муса Диало от Берое и Кевин Маи от Локомотив Сф. С тях петимата легинерите по родните терени вече са мнозинство, пише днес в. "Мач Телеграф".

От началото на сезона в Първа лига са играли 572 играчи. От тях 237 са чужденци и 235 българи. С други думи легионерите вече са 50,21% от всички футболисти. Пропорциите разбира се не са окончателни и в края на сезона отново българите може да станат повече. Често в последните кръгове се дава шанс на млади играчи и има шанс това да се случи и този сезон.

За първи път в историята обаче дори и временно и само за един кръг чужденците вече са повече.

Като бройка най-много са играли за Берое от началото на сезона – 28. Следват Лудогорец с 24 и Ботев Пд с 23. Най-малко пък за момента са в Арда – 7.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Хайде,

преди 2 месеца

скоро да построите и стаички за молитва.

6

Джоко

преди 2 месеца

Целта на БФС не е да развива спорта в БГ. Тя служи като инструмент за пране на пари. Няма нормален "инвеститор" , който ще си хвърля парите на вятъра , ако няма печалба или друга полза, хеле пък българин.

5

До 4

преди 2 месеца

Младите в днешно време изобщо не се интересуват от футбол и а и от спорт като цяло. Навремето ние като бяхме деца само чакахме да свършим училище и бягахме навън да играем. Във всеки квартал имаше импровизирано игрище. Или ако има училище играехме там. Отделно че играехме и баскетбол, и волейбол и тенис на маса. Карахме колело всеки ден. Зимата ски, шейни и така нататък. Това беше нормално за всички деца. А сега изобщо децата не излизат. Тук там някое "заблудено".

fallback