Безбройните природни чудеса и човешки творения привличат туристи към различни дестинации по цял свят. Приканват ни да се впуснем в изучаване на непознати култури и забележителности, които обогатяват знанията ни и създават спомени за цял живот. Независимо от притегателната сила на приключенския ни дух, винаги искаме да сме във връзка с приятелите и близките си.   

Нуждата да общуваме свободно с любимите си хора, независимо къде ни отвеждат нашите пътувания, намира своето решение – А1 Roaming Revolution. Обновеният роуминг план от телекома дава възможност на потребителите да общуват със семейството си на по-добри цени и осигурява повече спокойствие при чуждестранно пътуване.

Вече не се изисква реактивационната такса за смяна на роуминг план, а активацията става чрез SMS с текст „ОК“ на номер 17280 или през мобилното приложение Моят А1.

Най-добрата новина за любителите на екзотичните пътешествия, обаче, идва с промяната при начина на таксуване. Потребителите на услугата вече няма да бъдат таксувани с дневна такса на всяка държава, а за зона. По този начин ако в един ден обиколите няколко държави от една зона, заплатената дневна такса ще бъде една.  

А за да не се чудите накъде да се отправите при следващото си приключение, ето кои са най-красивите места в Южна Америка:

Перу

Перу е държава с изключително богата култура и история. От всеизвестния Мачу Пикчу, през Свещената долина до древния град на инките Куско, мястото предлага разнообразие от исторически забележителности и интересни занимания. Освен това, народът на Перу се слави с обичта си към древните традиции и изработването на красиви ръчни изделия. С картини, бижута и изящни дървени музикални инструменти, перуанците умеят да внасят красивата си култура в ценни сувенири за своите гости.

Аржентина

С многобройните спиращи дъха гледки и разнообразие от вкусна храна, тази южноамериканска държава може да осигури по нещо за всеки посетител и е чудесен избор за втора дестинация от вашето латино приключение. Едно от местата, които може да посетите, са водопадите Игуасу - в превод от индиански „Голяма вода“. Те се намират на територията на националния парк Игуасу и като част от списъка на ЮНЕСКО осигуряват неповторими гледки сред изящна природа. Освен това, може да посетите аржентинската провинция Огнена земя и да се похвалите с това, че сте били в най-южния град на земята. Ушуая е най-големият град на острова, а поради отдалечената си локация, мястото често е наричано „Градът на края на света“. Оттам тръгват многобройни експедиции и екскурзии за Антарктида.

Бразилия

Бразилия, черешката на тортата в нашата класация, е най-обширната страна в Латинска Америка. Бидейки дом на Рио де Жанейро, известен още като Великолепния град, страната се слави с едни от най-прочутите фестивали и най-разпознаваемите забележителности в света. По време на екскурзията ви там може да посетите популярния плаж Копакабана и да прекарате един ден в каране на сърф на големите вълни, които мястото предлага. Ако успеете да отидете в Рио по време на фестивала, ще имате възможността да преживеете дни, изпълнени с музика и танци, красиви костюми и неповторими спомени.

Като част от зона 4 в роуминг плана на А1, дневната такса за роуминг услуги в тези три държави е еднократната сума от 19,99 лева на ден, с включени 500 MB мобилен интернет и 1,99 лева на минута за разговори. Независимо дали ще посетите повече от една от тези държави в един ден, дневната такса ще бъде една.