Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 514 хиляди души живеят в момента в Донецка област, която сега е под контрола на украинското правителство, а над 60 хиляди от тях трябва да бъдат евакуирани, предаде Укринформ, позовавайки се на информация, представена от заместник-началника на регионалната военна администрация на Донецк Игор Бойко.

"В момента в областта живеят около 514 хиляди души. Не мога да кажа, че всички трябва да напуснат. Но преди всички трябва да се евакуират възрастните, пенсионерите, семействата с деца, хората с ограничена подвижност. Както и тези, живеещи на местата, които са най-близо до линията на фронта", каза Бойко.

Той настоя, че е необходима евакуация от териториите в северната част на областта, включващи градовете Лиман и Святогорск, района на Бахмут, Часов Яр, Торецк, а след това и района на Покровск, Авдеевка и Маринка, Очеретине, Новогродовка и Кураховка, както и Мирноград.

"Настояваме хората от тези населени места първи да се евакуират. В тези райони живеят над 60 хиляди души", каза заместник-ръководителят на областта.

От началото на пълномащабното нахлуване на Русия над 1,3 млн. души са били евакуирани от Донецка област, включително над 164 хиляди деца.

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове

Поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове. Сирените бяха задействани снощи към 22:30 ч. местно време. Областните власти съобщиха, че дронове летят към Затока край Белгоподднестровск.

Около 23:00 ч. в местните канали на "Телеграм" бе съобщено, че група  дронове наближават Одеса. Към 23:15 ч. в украинския черноморски град се чуха силни експлозии. Дронове летят откъм Черно море в посока на Одеса, Черноморски и Белгородднестровск.

Дрон удари голям стоманодобивен завод в Северна Русия

Дрон удари стоманодобивния завод "Северстал" в северния руски град Череповец снощи, разбивайки се близо до доменна пещ, съобщи губернаторът на Вологодска област Георги Филимонов в "Телеграм", предаде ДПА.

Засега няма данни за пострадали. Доменната пещ не е повредена и стоманодобивният завод продължава да работи нормално, добави той.

Според изявление на говорител на "Северстал" доменната пещ е била временно спряна преди удара за планов ремонт, съобщиха руски медии.

ДПА отбелязва, че няма данни дронът да е дошъл от Украйна, която се намира на около 900 км от град Череповец - ключов промишлен център в региона, известен главно с най-големия завод за производство на стомана в Русия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase