Снимка: Facebook

Талантът на Тейлър Суифт се оказа наследствен. Компания по генеалогия, носеща името Ancestry (в превод "Родословие") разкри, че е открила исторически документи, които свързват родословното дърво на Суифт с американската поетеса Емили Дикинсън. Според тях двете жени са шести братовчедки.

Документите посочват още, че и Суифт, и Дикинсън произхождат от семейството на английски имигрант, живял през XVII в., който се заселил в Уиндзор, Кънектикът. Предците от страна на Суифт остават в Кънектикът в продължение на шест поколения, докато част от тях не се преместват в Пенсилвания, където се женят и продължават рода си.

"Забележителната връзка между Тейлър Суифт и Емили Дикинсън е само един от примерите за невероятните неща, които можете да откриете, когато изследвате миналото си", казва в изявление Дженифър Атли, директор "Изследвания" в компанията, информира сп. Rolling Stone.

"Дори и да не го знаем, миналото ни може да повлияе на настоящето ни." Неслучайно Суифт е споменавала името на Дикинсън, когато е описвала стиловете си на писане на песни. "Вдъхновявам се за тях, когато чета романи и поезия, или гледам стари филми, в които актьорите носят корсети", каза преди известно време певицата в интервю. "Текстовете ми звучат като писмо от Емили Дикинсън", подчерта звездата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase